dimecres, 2 de maig del 2012

Primer raid de la temporada, primer equipàs

El passat dia 21 d’abril va disputar-se a la berguedana localitat de Vilada la primera edició del Catraid del Berguedà, primera prova puntuable per la Catalunya Raid Series i organitzat per els amics de Catraid. L’equip Sport HG – Lafuma va presentar-hi dos combinats, el primer d’ells format per Manel Satué i Enric Gràcia i el segon per Carles Domingo i Alex Diaz, amb l’objectiu d’acumular quilòmetres de cara a una temporada plena de grans reptes.


El raid s’iniciava amb una secció de 6 quilòmetres de caiac per el pantà de la Baells, on ràpidament l’equip d’en Manel i en Ricky prenien la capdavantera del grup seguits per Ariprot, el segon equip Sport HG – Lafuma i el Team Rodapells acabant la secció pràcticament dins el mateix minut. Una transició rapidíssima “de manual” va fer que sortissin els dos equips Sport HG – Lafuma pràcticament junts sobre la bicicleta des del pantà de la Baells on amb uns 10 quilòmetres acumulaven pràcticament 500 metres de desnivell positiu.


Seguidament s’iniciava el primer trekking d’uns 15 quilòmetres explorant coves, camins i cims per les Cingleres de Sobrepuny. La tàctica dels dos equips d’Sport HG – Lafuma va ser molt clara, fer un entrenament de qualitat i seguir els quatre corredors junts fins que la cursa decidís, i així va ser, treballant amb mentalitat d’equip, entre uns i altres es rectificaven els errors i es van encadenar les següents seccions, més BTT, orientació específica i BTT al capdavant de cursa seguint a un ritme inabastable per la resta d’equips.


A la transició del Castell de Rosés, es disputava inicialment una secció de tir amb arc, on l’equip format per en Manel i en Ricky van tenir més punteria i van bonificar 2 minuts més que l’equip d’en Carles i l’Àlex. A continuació es disputava un infernal trekking, acumulant prop de 700 metres de desnivell en poc menys de 10 quilòmetres, acabant amb una secció bonificable d’escalada que va posar fi a la unió dels dos equips, i no per ganes, sinó perquè el temps neutralitzat s’iniciava quan l’equip completava la via, així l’equip d’en Carles i l’Alex van acabar el trekking fins a agafar de nou la BTT i llençar-se avall per un magnífic corriol fins novament a la localitat de Vilada, on minuts després van arribar també en Manel i en Ricky.


El resultat, més que excel•lent va col•locar als dos equips d’Sport HG – Lafuma al capdamunt del podi del raid, sent els dos única equips capaços de completar el recorregut de la categoría elit dins el temps estipulat. Per part dels quatre corredors que hi van prendre part, el més destacable de la jornada va ser la labor d’equip i la unió conjunta de tots quatre per aconseguir el resultat obtingut.