dilluns, 29 de març del 2010

III Duatló-O d'Osona, pugem la moral estant a davant

El passat dissabte 27 de març va disputar-se a Vilanova de Sau la tercera edició del duatló d'orientació, primera prova puntuable per el circuit català de Duatló-O. Aprofitant el molt bon temps del cap de setmana uns quants Aligots van desplaçar-se a la vora del pantà de Sau per disputar la cursa.

A mi em tocava sortir dels últims, amb l'avantatge de tenir traçades marcades i l'inconvenient d'haver de trobar-se gent per el camí prenent direccions diferents que moltes vegades generen dubtes i provoquen pérdues de concentració.

El duatló s'iniciava amb una primera secció de BTT-O, amb 6 fites i 7 quilòmetres linials. La secció es composava de tirades mitjanament llargues, on l'elecció del recorregut no era fàcil, però gràcies a la distància es podia modificar i hi havia temps suficient a anticipar-se. Les primeres fites van passar ràpid, sense errors i entrant ràpid en el mapa, afortunadament, i entre la 3 i la 4 vaig poder atrapar a l'Ivan Artigues, un corredor de referència per aquesta cursa, amb opcions de victòria, i que havia sortit 5 minuts abans. Camí de la 4, els dos vam agafar la mateixa opció, malauradament la més dolenta, suposava el camí més directe, per un corriol turó amunt que va resultar un trinxera embardissada a tope, mala elecció, però per sort vam arribar plegats on haviem d'arribar i continuar endavant.

A partir d'aquí, lluita ferotge amb l'Ivan, prenent opcions lleugerament diferents i sempre trobant-nos més endavant, cap dels dos era capaç de distanciar a l'altre, un bon espectacle mentre anàvem caçant a altres corredors. A la fita 5 avancem a l'Ester, a la qui pràcticament ni veig tot i que em venia de cares i de camí a la 6 em creuo amb en Raul al qui he de veure per obligació per no xocar frontalment contra ell. La 6 era la darrera fita abans de la transició, on entrem junts l'Ivan, en Raul, en Jordi Arumí i jo, després de creuar-nos amb en Jordi Sales que ja sortia de la transició. En el canvi cap a la secció a peu (6 fites 2.5 km), l'Ivan surt rapidíssim ja que no es canvia les bambes, però s'equivoca en l'elecció de recorregut a la primera havent d'atravessar un bon verd i entro a la fita amb en Jordi Arumí just abans que ell, que es torna a agrupar amb nosaltres.

A peu, conscient de que l'Ivan és més ràpid que jo, opto per mentenir el ritme sense atacar ni forçar i fem tot el recorregut a peu junts, arribant a la transició junts, i sortint ell ràpidament gràcies al no-canvi de calçat, i equivocant-se de nou en l'elecció de la segona fita (no la primera) en la nova secció de BTT-O, fet que em permet atrapar-lo de nou, així que altra vegada junts.

Les últimes tres fites són la meva creu, són la part més técnica del recorregut, i el fet de fer tant de temps que no tocava un mapa específic em fa dubtar a moltes cruïlles i em fa perdre molt i molt de temps quedant-me sol del grup en el que corria. Sense errors d'orientació però sense rapidesa d'elecció aconsegueixo arribar a meta amb un temps de 1 hora 27 minuts i 42 segons en segona posició.

En el cómput global de la cursa, com ja us he dit, segona posició per darrera l'Ivan i per davant d'en Jordi Sales amb 9 parcials entre els 3 primers i liderant la cursa durant 8 fites, una bona injecció de moral en un moment que començava a crear-me dubtes per voler estar a davant i per les sensacions que havia tingut en cursa, una bona cursa amb un bon resultat!

Resultats parcials

Resultats finals

http://carlesdomingo.blogspot.com