dijous, 15 d’abril del 2010

Comença la Copa Catalana de BTT-O, amb un podi molt apretat

El passat 11 d'abril va iniciar-se a Artés l'edició 2010 de la Copa Catalana de BTT-Orientació. Els dies anteriors a la cursa, veient els noms dels inscrits, tot apuntava a una cursa d'altíssim nivell, hi havien apuntats tots els fletxes, els temps segur que serien molt ajustats i qualsevol error es pagaria car.

El dia de la carrera, en els minuts abans de la sortida, encara més pressió, un parell de fletxes més que no s'havien inscrit anticipadament també hi eren, i dos havien sigut baixa, i dos dels bons, l'Albert Roca i en David Tarrés, però bé, la cosa continuria sense ser fàcil.

I després de l'escalfament i uns minuts de nervis per fi va tocar sortir. A primer cop d'ull semblava un recorregut més ràpid que técnic, però a cada atac múltiple elecció de recorregut que era on es podia guanyar o perdre temps. Les quatre primeres tirades linials sobre la mateixa pista i amb atenció al camí que s'havia d'identificar com a punt d'atac, cap problema per marcar-les, millor parcial a la segona i liderat momentani fins a la cinquena fita, on un atac no comú em va fer dubtar un segons, la fita no estava col·locada en un camí, com ho estan normalment, sinó enmig d'un obert on es dubtava en el punt d'entrada ja que el camí escullit es perdia abans d'arribar-hi. A partir d'aquí, començaven les tirades a múltiple elecció de traçada.


Una deficiéncia a l'atac de la fita 8, on hi havia un conflicte amb una zona privada vallada i amb pas impossible em va fer perdre temps en lectura del mapa havent de parar, perdent ritme i temps, però després de la rectificació i continuar endavant la cosa va anar passant, a la part més llunyana del mapa, les fites 11-12 es trobaven a la zona més técnica, en uns corriols embardissats i de vegetació poc amable on era complicat avançar, i al recorregut de tornada rapidíssim, encadenant 3 fites a tope per una pista de baixada i havent de vigilar també en els punts on parar per atacar la fita.

Concluint, a l'arribada a meta segona posició provisional que em va treure en David Toll al cap d'uns minuts per ben pocs segons. Finalment tercer classificat a la primera cursa de Copa Catalana, per tant, tercer a la general just per darrera i a pocs minuts de corredors habituals a la selecció espanyola i sobretot amb bones sensacions tant físiques com técniques. A la classificació per clubs, Aligots també tercers per darrera de Xioxano i COC, els primers no solen ser habituals a la Copa de BTT-O i els segons sumaven molts punts al ser els organitzadors, per tant, per el club també comença bé el campionat, apallissant als clubs habituals que estan a davant.

RESULTATS COPA CATALANA BTT-O. CATEGORIA HOMES SENIOR A.
1.- David Soria (Peña Guara) 1:21:37
2.- David Toll (Go-X) 1:23:57
3.- Carles Domingo (Aligots) 1:24:37
4.- Ivan Artigues (Azimut) 1:28:03
5.- Jose Miguel Díaz (Montsant) 1:28:11

Resultats generals complets
Resultats parcials
Fotografies (per Toni Camacho i família)

http://carlesdomingo.blogspot.com