dijous, 21 d’octubre del 2010

Dos dies d'Osona d'Orientació, primera cursa oficial a elit

El passat cap de setmana del 2 i 3 d’octubre va disputar-se a la comarca d’Osona els dos dies d’Osona d’Orientació, puntuable per la Copa Catalana i que seria, per mi, el primer paquet de curses oficials en la màxima categoria de l’especialitat, els homes elit.

El cap de setmana s’iniciava amb l’estrena del mapa de Sant Marc, a Calldetenes amb la modalitat de la mitja distància, un mapa petit, ratoner, escala 1:7500 en el que no paràvem de fer canvis de direcció amunt i avall, el mapa no donava per més, la zona era molt xula, amb molts espais oberts que s’alternaven amb petits nuclis arbrats, tot en una petita zona de turons sorrencs amb infinitat de tàlvegs i riuets secs o no que circulaven en totes direccions. Inicialment, la cursa es dirigia a la zona sud del mapa, amb una bossa de 4 fites que, bé per el temps que feia que no tocava mapa a peu, bé per l’escala, bé per voler anar més ràpid del que es podia anar, em van costar una miqueta, no clavava els controls i em passava de llarg a cada fita, però després d’una primera tirada llarga cap al nord, les coses es van mig arreglar, havia entrat bastant millor en el mapa tot i que el ritme de cursa per una mitja poder estar a davant no s’acaba d’adaptar al meu físic, sóc més de llargues distàncies i anar fent. En l’anàlisi de parcials, quan no fallava, sempre entre el 10 i el 14, destacant un 4rt a la 14-15, i un 2on a l’sprint final, el pique de cada cursa. Finalment un 12+1, per no dir el número maleït, al final de la primera etapa dels 2 Dies d’Osona.


El laberint de Sant Marc, Calldetenes

El diumenge es corria en un mapa ja conegut, no per mi, però per gran part de la gent, la llarga distància al poble de Tavertet. Un mapa amb un paisatge espectacular per els cingles que cauen directament a les aigües del Pantà de Sau. La cursa començava per un llarg bucle de 20 fites a la zona oest del mapa. Cal destacar que la cursa tenia 8.8 km lineals, amb 300 metres de desnivell i 29 control, així doncs no seria gens fàcil, almenys físicament. Vaig començar una miqueta despistat, com sempre fent les tres primeres fites poc fines, però arribant al cul del bucle 4-12 havent entrat bé en el mapa i millorant parcial a parcial, faig dos splits entre els 5 primers, destacant un tercer a la fita 9, amb certa trampa, ja que just a la 8 em va atrapar en Lluis Ferrer que em va guiar prou bé durant una estona, va ser com un “dejà vú”, potser de la Jukola? ;) Per acabar el bucle hi havia una tirada molt lineal 12-20 que retornava als corredors fins al poble de Tavertet, van ser unes molt bones tirades, potser les més tècniques del recorregut, ja que estaven enmig d’oberts, allunyades de camins i amb centenars de monticles de pedra idèntics que feien perdre la paciència a més d’un! Em mantinc molt regular, marcant splits entre els 8 primers amb un nou tercer a la tirada 19-20 d’entrada al poble. Novament a Tavertet s’iniciava l’últim bucle de cursa, després d’una fita urbana sense complicacions s’explorava la part nord-est del poble i del mapa, tot sobre un turó on s’acumulava bona part del desnivell, amb moltíssims tàlvegs profunds amb afloraments rocosos que feien les delícies dels més tècnics, i les meves també que carai! M’enganxo una miqueta a la 25, al llegit malament un element tant evident com un ballat! Són coses d’anar cansat! I després de picar la 26 m’atrapa un suec (que va resultar ser el guanyador de la cursa), total que va tocar fer tota la baixada fins al poble motivadíssim, aguantant-li el ritme i petant-lo a l’esprint, un pique molt sà, on m’emporto el meu primer millor parcial a homes elit en cursa oficial, després de marcar un segon millor a la penúltima, quin final!!


Els inacabables cingles de Tavertet

En el parcial de cursa, vuitè millor temps, millorant el dia anterior i entrant per davant de gent d’elit de sempre, gent respectada com en Lleí, en Dani Daví o en Narcís, quin honor poder estar aquí, i a només 5 minuts d’en Bedós per exemple, va sortir una bona cursa. A la suma dels dos dies, també m’emporto el pollastre, vuitè i primer Aligot als Dos dies d’Osona, uauuu!! Un cap de setmana, sense cap dubte, per recordar!


Resultats Mitja Distància

Winsplits Mitja Distància

Route Gadget Mitja Distància

Parcials SportIdent Mitja Distància

Resultats Llarga Distància i totals

Winsplits Llarga Distància

Route Gadget Llarga Distància

Parcials SportIdent Llarga Distància


http://carlesdomingo.blogspot.com

1 comentari:

vilbo ha dit...

Felicitats Carles! Però espero que no torni a passar... vull dir que em guanyis!! ;) En serio, molt xula la crònica, i la cursa.

Lleí