dijous, 21 de juliol de 2011

Campionat de Catalunya d'orientació nocturna

El passat dia 9 de juliol va disputar-se per les terres osonenques de Vic i Gurb una "rescatada" edició del Campionat de Catalunya d'orientació nocturna, una modalitat que m'ha interessat sempre, degut a la bona técnica i la gran concentració que es necessita per córrer ràpid i no equivocar-se. La cursa es disputava en una mapa nou amb una modalitat de cursa clàssica per les nocturnes, sortida amb massa, recorregut linial i bucles papallona per dispersar corredors, per anar posant a tothom al seu lloc.

La cursa, amb una participació baixa i immerescuda començava puntualment a les 22:15 per assegurar una foscor absoluta en les zones rústiques, la sortida en massa amb totes les categories juntes i ja de sortida una primera papallona asseguraven una bona emoció des del minut 0.

Frontals encesos, tres, dos, un i sortida, com no podia ser diferent els rivals de la categoria senior sortint a muerte em van fer sortir esprintant, sort que amb temps per comprovar el codi del primer control i adonar-me que la fita que vam picar com a primera el 90% dels corredors HS no era la correcte, punt clau a la cursa, ja que això ja en va apartar corredor de nivell com en Tommi Tölkko o en Vicenç Clarena, que no van fer-ho i van seguir amb el seu recorregut. El primer bucle papallona tenia la sensació d'haver-lo fet lent, assegurant molt el que feia per por de no cometre errors greus, sortint d'ell en una sisena posició.

Després d'això, tirada llarga i entrada a la segona papallona, aquesta ja en terreny rústic i molt més divertida, amb més confiança, mantenint la sisena posició i retallant breus segons amb el corredor de davant. Amb aquesta segona papallona entravem ja a la zona divertida del mapa, margues entre camps i rouredes amb un microrelleu molt interessant per orientar i amagar-hi els controls, amb constants canvis de direcció gràcies a les papallones i amb molts llumets voltant per la zona.

Un cop acabada la segona papallona tocàven 3 fites clàssiques línials en la que em vaig enganxar en 1 d'elles perdent uns 70 segons i entrada a la darrera papallona, aquesta amb un desnivell més marcat entre la part alta i la art baixa de la marga en la que estava situada. El ritme de cursa ja el tenia a les cames i em va anar molt bé el darrer bucle, amb errors mínims i una bona elecció d'itinerari. La sortida de la papallona, novament en sisena posició i ja a prop de meta seguint un rec molt divertit que conduia als corredors a la pista que desembocava novament a la zona esportiva que havíem deixat enrera una estona abans en la foscor.

El resultat final, molt satisfactori, amb els errors normals després de tant temps sense practicar en competició amb un mapa específic, sisena posició apretant el top-5 i amb bones sensacions. Un mapa per a la ocasió molt apropiat amb un traçat molt interessant i una organització bona.


Resultats Oficials
Resultats Parcials
Fotografies