dijous, 4 d’agost de 2011

Raid Aligots, un plaer córrer per casa amb final amarg

El passat 16 de juliol va disputar-se a la localitat de Celrà (Girona) el tercer raid puntuable per la Lliga Catalana d’Sprint Raids FCOC. La competició es presentava amb una alternança de proves d’orientació a peu i amb bici, sense disciplines tècniques, fet que feia preveure una cursa ràpida I on calia no cometre errors d’orientació. Per a l’ocasió, l’equip Limit Zero hi presentaria dos equips, l’un format per Carles Domingo i Manel Satué i l’altre format per Marc Masó i Enric Gràcia que reapareixia després de la seva lesió al raid Txakal Xtrem.

La secció inicial va ser un circuit d’orientació amb patins per la població de Celrà, recorregut score, prou divertit però amb un parell de baixades i corbes perilloses que feien posar l’ai al cor a qui no dominés les petites rodes, seguidament, una secció a peu conduïa als equips fins a les vores del riu Ter, on un continuo entrar i sortir de l’aigua ajudaven a sufocar les primeres calors del dia quan el sol arribava al seu punt més alt. Al final d’aquest primer sector, l’equip format per en Manel i en Carles liderava amb autoritat la cursa, amb un marge proper als 30 minuts respecte als segons classificats, l’equip Medilast que encapçalava el pilot dels equips amb opcions a lluitar per el podi, inclòs l’equip d’en Ricky i en Marc que sense errors d’orientació marcava un bon ritme.

La següent secció, la més llarga del raid, constava d’un recorregut amb BTT per la Serra de les Gavarres, passant per el castell de Pelegret, els Àngels, prenent direcció a Montnegre i una baixada final per la zona de Cal Soldat propera a la localitat de Palol d’Onyar on els equips es dirigien a la ciutat de Girona per iniciar un nou sector d’orientacions específiques, primer a peu per el Barri Vell i Monjuic, i després en BTT-O per el barri de Montilivi. L’equip cap de cursa d’en Carles i en Manel no havia baixat el ritme i gràcies a unes excel·lents dots d’orientació augmentava la diferència a un espectacular coixí superior a una hora i mitja, mentre que en Marc i en Ricky rodaven en una molt bona cinquena posició seguint el ritme del pilot i continuant amb opcions a podi.

El darrer tram del raid, constava un road-book amb BTT que allunyava als equips de la ciutat de Girona i ens conduïa cap al Castell de Sant Miquel, on un mini-rogaining d’una hora de durada era la secció que sentenciaria el raid, qui fos capaç de fer més punts en 1 hora guanyava, sense tenir en compte la diferència en temps cap a la resta d’equips. Acabat el rogaining una ràpida i curta BTT retornava els equips a Celrà per finalitzar el raid.

L’equip Medilast, format per dos atletes de fons, marcava 2 punts més que l’equip d’en Manel i en Carles, mentre que Sambari Haglofs en marcava 1 més, així doncs, les brutals diferències de 1 hora 32 minuts respecte a Medilast i de 2 hores 28 minuts respecte a Sambari, recordant que són equips mundialistes els dos, eren inútils i no es veien recompensades, ja que una secció de rogaining de 1 hora després de les 8 hores de raid de l’equip no servien de res, acabant en tercera posició just per davant de l’equip d’en Ricky i en Marc que aconseguien la quarta, recordem que després d’haver superat una lesió d’un dels membres de l’equip. Per el que fa a la general del campionat, l’equip Lafuma Bicis Esteve, després de la fallida d’Illa de Rodes passa a prendre el liderat en categoria masculina, mentre que el Lafuma Costa Brava Raid segueix líder en mixtes.


Resultats
Fotos
Vídeo