dimarts, 19 de febrer del 2008

La primera gran



El passat diumenge 17 de febrer es va iniciar en el seu escenari habitual, Banyoles, una nova edició de la Copa Catalana Internacional de BTT, coincidint aquest any amb el neixement del Superprestigio Massi, un campionat estatal de categoria UCI C1. Es tractava de la primera gran prova de l'any, sobre un circuit més curt del que era habitual (7.8 km per volta), i amb un ritme pitjor que els altres anys, ja que no es va comptar amb la presència dels cracks del mountain bike com Hermida o Absalon, presents en anteriors edicions, i el podi estava més obert que mai.

L'objectiu d'aquesta cursa era acabar-la, i així va ser, estava dins els plans de perdre volta, i la predicció es va complir. La sortida va ser molt nerviosa, amb moltes frenades i accelerades fins a l'entrada del primer desnivell, la carretera del cementiri, on els grups s'anaven obrint i cada un s'anava col·locant al lloc on li corresponia. Vaig quedar-me en un grup d'uns 5 corredors que vam anar pedalant a ritme durant tota la cursa. Al tractar-se del meu primer test, al pas per la zona tècnica de la darrera volta, vaig decidir baixar el ritme per hidratar-me i poder menjar, d'aquesta manera els corredors amb qui havia transitat durant la cursa em van agafar uns metres, però també estava dins els plans. En les anteriors voltes, havia vist com a les rampes anteriors a la pujada de Sant Martirià, i a la mateixa pujada, anava un punt més que ells, potser per el fet d'haver corregut tantes vegades per aquells corriols, lloc on vaig tornar-los a caçar i baixant un pinyó prendre uns metres irrecuperables fins a meta. Amb l'afany de no perdre temps i esforçant al cos fins al màxim vaig poder atrapar a dos corredors més, i poder acabar en una bona posició 71 d'élit, i dic bona perque en Copa Catalana a Banyoles mai havia quedat més endavant del 80.

La cursa élit masculina va ser guanyada per el nou-zelandés Kashi Leuchs, seguit de Juan Pedro Trujillo i de Marc Trayter. En categoria femenina, la victòria va ser per Anna Villar, seguida de Francisca Campos i Sandra Santanyes.