dilluns, 18 de gener del 2010

Marxa BTT d'Hivern de Sant Genís de Palafolls, estrena d'any i de nous colors

El passat dia 17 es va donar el tret de sortida a una nova temporada de ciclisme amb la ja tradicional Marxa en BTT d'Hivern de Sant Genís de Palafolls, organitzada per el Club Ciclista Catbike.

Aquest any, el circuit es presentava més curt del normal, 25 quilòmetres, mal presagi, i així va ser, va resultar un desnivell acumulat de 1200 metres. Un constant pujar i baixar va fer que alguns dels fletxes a la sortida anéssin caient com mosques, però com us podeu imaginar només els fletxes entre cometes, perque els fletxes de veritat alla es van quedar.

Abans de la sortida, va tocar saludar als coneguts que feia dies que no veia, trobada i veure les noves cares del nou equip i la foto de grup tots junts, una bona manera de començar un nou any amb un nou equip que hi posa moltíssimes ganes i molta il·lusió.

A la sortida de la cursa, un tram de pocs metres estret, ratoner i innecessari per començar, per prendre la direcció habitual del circuit de Sant Genís de Palafolls, a partir d'aquí, el pujar i baixar constant, que van fer que el circuit no tingués poquíssims metres de pla. Aproximadament al quilòmetre 5 vaig agrupar-me amb un habitual company de grup a les curses, en Quim Esparraguera, amb el que aquest any compartiré colors d'equip. A partir d'aquí tota l'estona junts fins al final i, segons ell estirant-lo al final quan ja no podia més.

Sobre el quilòmetre 23 de cursa s'acabava el primer bucle del circuit i es passava novament per la zona de sortida/arribada, per fi uns pocs metres plans, i tant pocs, de seguida ja pujant i al cap de ben poc, la pitjor ascensió de tota la cursa, la ja habitual pujada a les antenes de Sant Genís a les primeres estibacions de la Serralada Litoral, una pista recta, amb un pendent mitjà aproximat del 18% durant 800 metres que, gràcies a les pluges del dia abans estava més que enfangada. Els neumàtics anaven arrapant-se al fang i cada vegada augmentava més el gruix de les gomes, una pujada brutal per enllaçar amb una divertida baixada ràpida fins a la meta per finalitzar el recorregut.

A la classificació final, un bon resultat, amb un temps de 1 hora 41 minuts i 53 segons, a la 39ena posició final d'un total de 207 corredors, i el millor de tot, en el top-10 dels élits de la cursa, el nové, un bon començament per estrenar uns bonics nous colors.