dijous, 11 de febrer de 2010

El debut a la categoria élit


Un any més, el passat dia 7 va estrenar-se l'edició 2010 de la Copa Girona d'Orientació a peu. Enguany va tocar el torna a la vila de Blanes, sota la organització de Grions i en el mapa de la muntanya de Sant Joan i la Cala de Sant Francesc.

La cursa, suposava el meu debut a la categoria élit, que si ja per si mateix és un repte, encara va ser-ho més per el fet de ser el primeríssim de sortir, a la primera sortida, 10:00, alla estava jo! El circuit sense haver-hi passat cap corredor, no tenir cap referència de res, sempre afegeix un punt de complicació a la cursa, però són coses del destí.

La cursa s'iniciava amb 3 fites urbanes ràpides, de localització fàcil i on la única complicació es trobava en l'elecció de la ruta òptima per estalviar desnivell i per no fer més quilòmetres dels necessaris. A partir de la 4rta fita ja s'entrava per la vesant nord - oest de la muntanya de Sant Joan, amb una tirada fins a la fita 13 amb constants canvis de direcció, pocs punts d'aturada i males referéncies linials, que feien dubtar més d'una vegada en l'elecció de recorregut. Tot i això les rutes escullides van ser força òptimes, i només en recordo un dubte que va fer-me canviar el punt d'atac i rectificar.

Un cop passat el bucle forestal i trobar-nos a la part superior de la vesant nord - est de Sant Joan es baixava vertiginosament cap a la Cala de Sant Francesc, per remuntar de nou fins al Jardí Botànic de Marimurtra i fer-hi una petita part de la cursa, 6 fites score en un nou mapa 1:2000 ràpid i on la única complicació era l'adaptació a una escala tant petita, era fàcil passar-se de llarg, però les referències linials eren molt clares també.

Un cop acabat el Marimurtra es baixava ràpidament cap al Passeig del Mar, per competar les darreres 5 fites també en zona urbana de referéncies senzilles i ràpides fins afrontar la línia de meta al Passeig del Mig.

Finalment, a meta, aturava el crono amb 1 hora 3 minuts i 7 segons, momentàniament era el millor temps, al llarg del matí va ser superat, tot i això, vaig acabar molt satisfet per la cursa feta i els resultats, així ho plasmen, cinquena posició del circuit, cinqué de categoria i per davant de tots els H21A. Del club només superat per el presi Narcís que, com diu ell, aquest any algún Aligot li passarà a davant, i ell que ens va picant a els que intentem atrapar-lo, però que no recorda l'última posta del Campionat de Catalunya de Relleus de fa dos anys a Gavà? hi ha coses que s'obliden, deu ser l'edat.

Resultats

http://carlesdomingo.blogspot.com